zondag, 29 augustus 2010 22:43

Dual SIM Adapter

Dual SIm Adapter Non CutDual-sim adapters zijn bedoeld om twee simkaarten in één GSM te gebruiken als oplossing voor mensen die graag hun zakelijk en privénummer in één telefoon gebruiken of voor mensen die een buitenlandse en Nederlandse SIM-kaart willen combineren op vakantie of in de grensstreek. Je kunt een Dual Sim GSM kopen, maar met ook met een eenvoudige Dual Sim adapter kan je twee simkaarten in je mobiel kwijt.

Dual-sim adapters in soorten

Er zijn meerdere varianten Dual Sim Adapters namelijk de "Cut" en de "Non-Cut" Dual Simkaarten.We leggen hier onder het verschil uit.

De "cut" dual sim adapter

Om de CUT Dual Sim Adapter te gebruiken moet je de chips uit de simkaarten knippen en in de dual-sim adapter plaatsen. Deze plaats je in de GSM en dan zou het moeten werken. Het voordeel is dat het altijd in je mobiel past. Maar wij horen wisselende berichten hierover en houden ons open voor ervaringen.

De "non-cut" dual Sim adapter

In de "Non-Cut" Dual Sim Adapter hoeven de sim-kaarten niet geknipt te worden. De simkaarten worden volledig in de "Non-Cut"-adapter geplaatst. Dit vereist wel meer ruimte en past niet altijd in je GSM.

De bluetooth dual sim adapter

Met een dual sim bluetooth adapter ben je op 2 nummers tegelijk bereikbaar. Je plaatst een 2e simkaart in een adapter die via bluetooth verbinding houdt met je GSM. Via een app bedien je alles en kies je met welk nummer je uitbelt.